Winterswijk start met Zonnige Bedrijven programma

July 23, 2019 1054 keer bekeken 1 comments

In 2030 wil de gemeente Winterswijk een energieneutrale gemeente zijn. Zonnepanelen op bedrijfsdaken kunnen hierbij een belangrijke bijdrage leveren. Om die reden start de gemeente Winterswijk met het Zonnige Bedrijven programma van AGEM.

Het regionale programma Zonnige Bedrijven is een programma van AGEM voor Achterhoekse ondernemers. Dit programma helpt ondernemers om bedrijfsdaken beter te benutten. Deze daken zijn namelijk vaak geschikt voor het plaatsen van zonnepanelen en zodoende het opwekken van zonne-energie.  

Gratis quickscan en businesscasevergelijking

Bedrijven met een potentieel geschikt dak hebben een brief van wethouder Tineke Zomer ontvangen, met het verzoek om deel te nemen aan het programma. Bedrijven die zich inschrijven krijgen een gratis quickscan en businesscasevergelijking aangeboden. Daarmee wordt inzicht gegeven in de technische en financiƫle mogelijkheden voor het plaatsen van zonnepanelen op bedrijfsdaken.

Meer informatie

Meer informatie over het Zonnige Bedrijven programma is te vinden op www.zonnigebedrijven.nl, op deze website kunnen bedrijven zich ook aanmelden. Er zijn maar een beperkt aantal gratis quickscans beschikbaar, dus zo snel mogelijk aanmelden is aan te raden.

Tip: na afronding van het Zonnige Bedrijven programma kan voor hulp bij de verdere realisatie gebruik gemaakt worden van de Groeiversneller Zon regeling van Oost NL / de provincie.

1  Comments

Fields with an * are required.

We use CAPTCHA to prevent spam. Tick the checkbox to continue. You might be asked to select certain images

One moment ...
Olivier Markestein September 02, 2019

Er zijn inmiddels al bijna twintig aanmeldingen van bedrijven/locaties voor het Zonnige Bedrijven programma, daar zijn we blij mee! Aanmelden is nog steeds mogelijk, zie de informatie hierboven.

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Cookie settings