Deze zomer beginnen met energie besparen? Vraag het de energiecoach!

21-07-2020 811 keer bekeken 0 reacties

Wil je energie én geld besparen? Met simpele maatregelen in huis kun je al snel honderden euro’s per jaar besparen! Geen grote investeringen of verbouwingen, maar simpele aanpassingen in jouw dagelijkse leven. De energiecoaches in de gemeente Winterswijk zijn er om jou op weg te helpen.

De energiecoach is een door het energieloket opgeleide vrijwilliger die je kosteloos en vrijblijvend kan helpen om inzicht te krijgen in je energieverbruik en je energierekening. Samen met jou kijkt de energiecoach bijvoorbeeld naar het soort verlichting en verwarming in je huis, de hoeveelheid water die je verbruikt, de apparatuur die je gebruikt en de hoogte van je energierekening. Op basis daarvan kan hij of zij je meteen voorzien van handige bespaartips!

Hieronder stellen de Winterswijkse energiecoaches zich aan je voor: wat doen ze zelf op het gebied van duurzaamheid en waarom zijn ze energiecoach geworden?

Afbeelding Luciën Eijckman - Energiecoach Winterswijk

Luciën Eijckman, medewerker verzuimbeheer bij het UWV: “Mijn eigen bijdrage aan duurzaamheid zijn aanpassingen in en om het huis om minder gas, water en elektriciteit te gebruiken. Verduurzamen doen we voor het klimaat, voor het comfort maar vooral ook voor onze portemonnee. Als energiecoach wil ik Winterswijkers enthousiast maken om met kleine aanpassingen al energie en geld te besparen.”

 

 

 

 

Afbeelding Carel Horstink - Energiecoach Winterswijk

Carel Horstink, gepensioneerd leraar techniek/economie: "Mijn motto is altijd geweest: eerbied voor het materiaal en de wereld. We hebben nu zonnepanelen op het dak en ik wil als energiecoach mensen graag helpen om hun huis duurzamer te maken.”

 

 

 

 

Afbeelding Ineke Voskuil - Energiecoach Winterswijk

Ineke Voskuil, gepensioneerd bewindvoerder: “Op het gebied van duurzaamheid probeer ik zo weinig mogelijk te verkwisten op meerdere gebieden. Als energiecoach wil ik mensen graag helpen en motiveren om zuinig om te gaan met onze planeet.”

 

 

 

 

Afbeelding Henk Kip - Energiecoach Winterswijk

Henk Kip, energieprestatieadviseur, thermografisch onderzoeker, docent installatie- & energietechniek: “Ik probeer energie- en milieubewust te leven. Daarnaast probeer ik ook om anderen die hiervoor openstaan enthousiast te maken. Onze huidige (energie)consumptie veroorzaakt vanwege de eindigheid van grondstoffen een wereldwijde catastrofe waar 7 miljard energiecoaches voor nodig zijn om dit te voorkomen."

 

 

 

 

Afbeelding Wim Lievestro - Energiecoach Winterswijk

Wim Lievestro, gepensioneerd hoofd engineering: “Mijn jaren 70 woning ben ik actief aan het verduurzamen. Het enkel glas is al vervangen en we zijn nu aan het kijken naar de isolatiemogelijkheden. We moeten verduurzamen om de gevolgen van de klimaatveranderingen te ondervangen en leefbaarheid te behouden voor onze kinderen en klein kinderen. Als energiecoach wil ik mensen stimuleren om mee te doen aan duurzaamheid, laten zien welke mogelijkheden er zijn en ze ondersteunen bij het maken van keuzes.”

 

 

 

 

Afbeelding Maarten Reuvekamp - Energiecoach Winterswijk

Maarten Reuvekamp, thuisblijfpapa en blogger: “Ik heb diverse maatregelen genomen om het gebruik van fossiele brandstoffen te verminderen: het gas en stroomverbruik is verlaagd door onder andere radiatorfolie en LED-lampen, het huis is geïsoleerd, we hebben zonnepanelen, rijden elektrisch en we denken goed na voordat we iets nieuws kopen. Als energiecoach hoop ik mensen te laten zien dat alle beetjes helpen. Maar dat je ook een grotere bijdrage kunt leveren. Iedereen kan helpen om de CO2 uitstoot te verminderen."

 

 

Een gratis bezoek van een energiecoach vraag je aan via het Agem Energieloket. Voor meer informatie over de overige informatie- en adviesdiensten van het Agem Energieloket kun je een kijkje nemen op www.agemenergieloket.nl of bellen met 0314-820360.

Ook in het Centrum Duurzaam Winterswijk kun je terecht voor vragen over energie besparen en het duurzaam opwekken van energie. Medewerkers van de gemeente en van het Agem Energieloket beantwoorden je vragen, vertellen je over beschikbare subsidies en regelingen en informeren je over mogelijke stappen op het gebied van duurzaamheid.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen