Tegel ruilen voor een gratis plant

03-07-2020 2346 keer bekeken 1 reacties

De gemeente Winterswijk nodigt inwoners graag uit om samen een eerste stap te zetten naar het vergroenen van wijken en buurten. Dit doen ook andere gemeenten onder de naam ‘Operatie Steenbreek’. Op zaterdag 11 juli 2020 is de eerste actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Inwoners kunnen op deze dag een tegel of twee klinkers uit eigen tuin inleveren voor een gratis plant.

Het klimaat verandert en dat is te merken. Steeds vaker hebben we te maken met hevige hoosbuien, hitte of een lange periode van droogte. Dit alles heeft verschillende oorzaken. Maar uit diverse onderzoeken blijkt dat de toename van verharding negatieve effecten heeft op de gezondheid van mens, dier en natuur. Wethouder Tineke Zomer: ‘In een versteende omgeving wordt het in de zomer vaak te warm. Een groene tuin is een stuk koeler en ik word ook altijd blij van bloeiende planten. Tegel eruit, plant erin en als bonus krijg je goede zin’.

Tegelruilactie

Op zaterdag 11 juli 2020 kunnen inwoners uit Winterswijk één tegel of twee klinkers inleveren en ze ontvangen een gratis plant voor in de tuin ervoor terug. Er kan gekozen worden uit verschillende soorten planten en op=op* . Een tegel ruilen is mogelijk tussen 10.00 uur en 16.00 uur op de volgende twee locaties: 

  • Centrum Duurzaam Winterswijk (bij het raadhuis): Mevrouw Kuipers - Rietbergplein 1 in Winterswijk

  • Tuincentrum Wenninkhof: Hoeninkstegge 5 in Winterswijk – Meddo

Kijk voor meer informatie over Operatie Steenbreek op: www.steenbreek.nl

* Per huishouden kun je zaterdag 11 juli 2020 één tegel of twee klinkers uit eigen tuin inleveren en je krijgt gratis een plant ervoor terug. Deze actie geldt uitsluitend voor inwoners van de gemeente Winterswijk en op = op

(Foto: Wethouder Tineke Zomer heeft in haar eigen tuin ook al veel bloeiende planten staan).

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Werner Brand 06-07-20 om 17:00

Prima Idee

Cookie-instellingen