Geslaagde tegelruilactie

16-07-2020 1557 keer bekeken 0 reacties

Haal een tegel uit je tuin en krijg een mooi plantje ervoor terug. Ruim 300 inwoners uit onze gemeente deden afgelopen zaterdag 11 juli mee aan de Steenbreek tegelruilactie van de gemeente Winterswijk. Hiermee hebben we samen het begin gemaakt om de gemeente nog meer te vergroenen.

Dit heeft als bijkomend voordeel dat het regenwater dan beter de bodem in kan zakken en de temperatuur in het dorp tijdens hete zomers wordt getemperd. Ook is groen goed voor onze gezondheid en het vergroot het leefgebied van vogels, insecten en andere dieren. De plantenactie krijgt een vervolg bij de voedselbank. Op deze manier hebben mensen die gebruik maken van de voedselbank deze zomer ook extra kleur en groen bij het huis.

De tegelruilactie was een start. De gemeente wil echter meer doen op groengebied. Zo is men bijvoorbeeld bezig om de bermen en gazons ecologisch te beheren in het belang van de biodiversiteit. En middels stresstesten worden momenteel de knelpunten van onder meer wateroverlast, droogte en hitte in de gemeente in beeld gebracht en wordt samen met betrokkenen- dus ook burgers- gekeken welke maatregelen dan noodzakelijk zijn en door wie kunnen worden gerealiseerd. Zie je zelf duurzame kansen in de wijk of heb je idee├źn om samen met anderen de buurt te vergroenen? Neem dan contact op met duurzaam@winterswijk.nl

 

 

Er kon bij de tegelruilactie gekozen worden uit verschillende bloeiende vaste planten

Jong en oud zochten na het inleveren van de tegel een mooi plantje uit.

Wethouder Inge Klein Gunnewiek (met oa landschap en biodiversiteit in haar portefeuille) kwam ook langs. Jan Bent van Wenninkhof vertelt hier over de mogelijkheden van vergroening.

Inwoners kregen naast het plantje ook een informatieve folder mee met tips over hoe ze hun tuin nog groener en klimaatvriendelijk konden maken. En tevens kunnen zorgen voor meer biodiversiteit.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen