Rapport en presentatie aardkundige waarden in Winterswijk

28-06-2020 717 keer bekeken 0 reacties

Winterswijk is een geologisch unicum. Nergens anders in Europa is op zo’n korte afstand van elkaar zo’n diversiteit aan zeer oude bodemlagen vlak aan de oppervlakte te vinden. De gemeente wil dit meer en beter in beeld gaan brengen.

Aardkundige waarden

We doen te weinig in toeristisch-recreatief opzicht met veel bijzondere en soms zelfs unieke fenomenen in onze bodem. Daar willen we de komende jaren verandering in brengen. Hiervoor is ook een beleidsnota opgesteld.

Het op de kaart zetten van Winterswijk als bijzonder landschap willen we bereiken door sterker in te zetten op een betere communicatie over de dragers van ons mooie landschap - de niet-levende natuur. Verder is het behouden en onderhouden van enkele van de meest bijzondere gebieden van belang, net als educatie en het versterken van de mogelijkheden tot beleving.

Presentatie Aardkundige waarden

Hierbij de link naar de presentatie over de Winterswijkse aardkundige waarden en de contouren van het voorgenomen beleid: https://youtu.be/HCzHrOmvMc0

Rapport Aardkundige waarden

Rapport Aardkundige waarden in Winterswijk

In het rapport maakt u kennis met de aardkundige rijkdom van Winterswijk door foto’s en een korte beschrijving van aardkundige bijzonderheden.

Heb je een tip voor een interessant nieuwtje, een bijeenkomst of een activiteit? Laat het ons weten!

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen