Barometer Hernieuwbare Opwek maakt een sprongetje

22-09-2020 560 keer bekeken 0 reacties

De Barometer Hernieuwbare Opwek van Winterswijk is van 9,3% naar 12,6% gegaan. Dit is een stijging die we niet eerder hebben gezien. De meting is in augustus gedaan.

Wethouder Zomer is blij met het resultaat: “Deze stijging is erg mooi. Ook de verwachting voor de toekomst is goed. Als er een paar zonnevelden gebouwd zijn dan zal de barometer spectaculair gaan stijgen. Dit is ook nodig omdat we er met zon op daken alleen niet komen.”

Door periodiek de opbrengst van zonne-energie te bepalen en deze te vergelijken met de verwachte hoeveelheid aan duurzame elektriciteit die in 2030 nodig zal zijn, krijgen we de voortgang van de energietransitie wat betreft de hernieuwbare opwek in beeld. Voor het detecteren van de opbrengst wordt gebruik gemaakt van luchtfoto’s en satellietfoto’s. Op die manier worden zowel zonnepanelen op daken als grondgebonden opstellingen (bv. een zonneveld) meegenomen.

Naar verwachting hebben we in 2030 jaarlijks 578 TJ aan elektriciteit nodig voor de gebouwde omgeving, industrie en landbouw.

Meer (achtergrond)informatie over de barometer is te vinden op:
https://www.duurzaamwinterswijk.nl/nieuws/1364711.aspx

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen