Inzameling van wikkelfolie, stretchfolie en wikkelnet

21-01-2020 713 keer bekeken 0 reacties

Zaterdagmorgen 8 februari 2020 is er een mogelijkheid om wikkelfolie, stretchfolie en wikkelnet in te leveren. Het aanbieden kan tussen 10.00 - 12.00 uur op zes locaties in de buurtschappen. Er kan maximaal 25 kg worden gebracht. Voor het afgeven van deze plasticsoorten worden geen kosten gerekend.

Wikkelfolie en wikkelnet veroorzaken storingen in zowel de vuilnisauto als bij het sorteren op de loopbanden bij de afvalverwerker. Deze folies zijn namelijk zo licht dat ze makkelijk gaan vastzitten in/om bewegende delen in de vuilnisauto en bij het sorteerbedrijf. Daarom mogen deze folies in geen enkele huishoudelijke afvalcontainer, niet in de pmd –afvalcontainer (oranje deksel) als in de restafval-container.

Onjuist afval (zoals bijv. landbouwfolie) in de huishoudelijke containers leidt tot afgekeurde vrachten. Afgekeurde vrachten worden niet gerecycled maar worden als restafval verbrand. Bij verbranden worden dan de extra verwerkingskosten bij de gemeente Winterswijk in rekening gebracht, in plaats van dat de gemeente een vergoeding krijgt voor het recyclen. Uiteindelijk betaalt de burger alle kosten die met afval gepaard gaan.

Met deze actie willen we het afval scheiden nog makkelijker maken. Beter scheiden van afval betekent uiteindelijk voor alle Winterswijkers minder kosten. Vrijwilligers van alle belangenverenigingen werken aan deze inzameling mee.

De inzamelingslocaties zijn:

•    Ratum/Vosseveld: verenigingsgebouw Emma, Raetmansweg 10
•    Kotten/Brinkheurne: verenigingsgebouw Wilhelmina, Meester Meinenweg 1
•    Woold: verenigingsgebouw Juliana, Gosselinkweg 14
•    Miste/Corle: Loonbedrijf Miste B.V., Misterweg 205
•    Meddo: verenigingsgebouw de Eendracht, Geldereschweg 84
•    Huppel/Henxel: Mechanisatiebedrijf Ebbers, Waliënseweg 44

De volgende voorwaarden zijn van toepassing:
•    gebundeld en/of in plastic zakken
•    dient droog en bezemschoon te zijn
•    gescheiden van wikkelnet
•    maximaal 25 kg  

Deze inzameling is alleen bedoeld voor huishoudelijk wikkelfolie, stretchfolie en wikkelnet. Agrarische bedrijven kunnen hun landbouwfolie, wikkelfolie en wikkelnet zoals gewoonlijk aanbieden bij de jaarlijkse inzamel dag die in de maand juni wordt gehouden.

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen