Oproep: geen ballonnen meer oplaten

29-03-2019 226 keer bekeken 0 reacties

De gemeente Winterswijk wil een leefbare en duurzame samenleving voor haar inwoners, bedrijven en bezoekers. Daartoe behoort ook onze zorg voor de leefomgeving van planten en dieren. Het oplaten van ballonnen is schadelijk voor de flora en fauna en om die reden niet wenselijk.

Het zal je niet zijn ontgaan dat plastics in het milieu grote gevolgen hebben. Het zijn met name de in het wild levende dieren, maar ook planten en de mens zelf, die hier slachtoffer van zijn. Plastic en latexballonnen zijn erg schadelijk voor de flora en fauna.

Om vervuiling door ballonnenplastic tegen te gegaan, heeft de gemeente een ontmoedigingsbeleid voor het uitdelen en het oplaten van ballonnen in de buitenlucht. De gemeente geeft zelf het goede voorbeeld. Zo zal de gemeente bij door haar georganiseerde activiteiten geen plastic of latex ballonnen meer oplaten. Ook zullen we bij het afgeven van evenementvergunningen wijzen op de nadelige gevolgen van het oplaten van ballonnen voor ons milieu.

Wij willen iedereen verzoeken geen ballonnenwedstrijden of ballonnenoplatingen meer te organiseren. Alvast hartelijk dank aan iedereen die hier rekening mee houdt!

0  reacties

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Duurzaam Winterswijk op Twitter! @DuurzaamWwijk