Afval scheiden: wat mag in welke container?

05-04-2019 248 keer bekeken 0 reacties

Het scheiden van huishoudelijk afval gaat in Winterswijk al ontzettend goed. We presteren zelfs boven de landelijke doelstellingen. Toch is goed scheiden soms best ingewikkeld. Daarom start de gemeente samen met ROVA een voorlichtingscampagne.

Wethouder Tineke Zomer: “We presteren zelfs boven de landelijke doelstellingen. Dat zegt iets over het bewustzijn en de bereidheid van inwoners. Die is heel groot. Het is iets waar we samen trots op mogen zijn!”

Wat mag in welke afvalcontainer?

Om afval tot een geschikte grondstof te maken is goed scheiden belangrijk. Iedereen kan bijdragen aan het verbeteren dan de kwaliteit van huishoudelijke afval en het verminderen van restafval. Wethouder Tineke Zomer: “We willen het scheiden van afval voor iedereen zo gemakkelijk mogelijk maken. We merken dat het soms onduidelijk is om te bepalen in welke container het afval thuishoort. Om daarbij te helpen starten wij, samen met ROVA, een campagne over het op een juiste manier scheiden van afval.”

Folder

Binnenkort ontvangen alle huishoudens in onze gemeente de handige bewaarfolder ‘Wat mag in welke afvalcontainer?’ In deze folder staat per afvalsoort overzichtelijk weergegeven wat in welke container mag en wat niet. Je vindt er informatie over waar je welk restafval heen kunt brengen. Ook de afvalpas kan in de folder bewaard worden.

Op onze website (www.winterswijk.nl/afval), social media kanalen en in het gemeentenieuws besteden we tijdens de campagneperiode extra aandacht aan het goed scheiden van huishoudelijk afval. Wethouder Zomer: “Samen maken we Winterswijk steeds een beetje mooier en schoner.”

Beschikbaar in meerdere talen

De folder ‘Wat mag in welke afvalcontainer?’ is ook beschikbaar in het Engels, Frans, Arabisch en Tigrinya. Deze folders zijn af te halen bij de balie van het gemeentekantoor (Stationsstraat 25) of te vinden op de website (https://www.winterswijk.nl/Inwoners/Afval/Afvalinformatie).

Meer informatie

Heb je vragen over de voorlichtingscampagne of de folder? Neem dan contact op met de gemeente via (0543) 543 543. Voor meer informatie over de inzameling van afval kunt u terecht bij ROVA (www.rova.nl of (0543) 54 54 54).  

0  reacties

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Duurzaam Winterswijk op Twitter! @DuurzaamWwijk