Ontmoedigingsbeleid ballonnen aangescherpt

21-05-2019 265 keer bekeken 0 reacties

Op 23 april 2019 heeft het college van de gemeente Winterswijk ingestemd met een aanscherping van het ontmoedigingsbeleid voor het uitdelen en oplaten van plastic- en latexballonnen in de buitenlucht.

Hiermee heeft het college invulling gegeven aan de motie van 31 januari 2019, waarin de raad heeft gevraagd om ontmoedigingsbeleid voor het uitdelen en oplaten van plastic- en latexballonnen. Het college heeft verkend op welke wijze dit beleid het best gerealiseerd kan worden. Er is gekozen voor een aanpak waarbij bij gemeentelijke activiteiten geen gebruik meer gemaakt wordt van plastic- en latexballonnen in de buitenlucht. Daarmee geeft de gemeente Winterswijk het goede voorbeeld.

Verder zal er actief gecommuniceerd gaan worden over de gevolgen van het uitdelen en oplaten van ballonnen. Voor de afgelopen Koningsdag hebben alle verenigingen en scholen een ontmoedigingsbrief ontvangen en is er een artikel in het gemeentenieuws geplaatst. Ook op deze website is er eerder melding van het ontmoedigingsbeleid gemaakt. De communicatie hierover zal in de toekomst worden herhaald.

Voor activiteiten waarvoor een APV-vergunning nodig is gaat een ballonnenverbod gelden. Het gaat dan om die activiteiten waarbij ballonnengebruik kan worden verwacht.

0  reacties

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Duurzaam Winterswijk op Twitter! @DuurzaamWwijk