Informatieavond verwijdering asbestdaken in Meddo

04-06-2019 470 keer bekeken 1 reacties

Heb je één of meer gebouwen met asbestdaken en denk je erover na om deze te saneren? Kom dan op dinsdag 18 juni naar de informatieavond over de verwijdering van asbestdaken in het buitengebied van Meddo.

De Achterhoekse gemeenten, Regio Achterhoek en de provincie Gelderland werken samen met de Stichting Asbesttrein om het saneren van asbestdaken in het buitengebied te versnellen. Verschillende bedrijven werken samen in een ‘asbesttrein’. Ze werken na elkaar: inventariseren, asbest verwijderen en afvoeren en eventueel een nieuw dak monteren. Zo besparen we kosten.

18 juni: informatieavond in Meddo

Bewoners van het buitengebied van Meddo zijn per brief uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst. Woon je in Meddo? Heb je gebouwen met asbestdaken? Kom dan naar de informatieavond in Café Restaurant Spiekerman, Goorweg 5 in Winterswijk Meddo. De koffie staat klaar vanaf 19.00 uur. We beginnen om 19.30 uur.

Wat kun je verwachten?

Je krijgt op deze avond informatie over de kosten van de sanering, over de spelregels, over wel- of niet beschikbare subsidie- en financieringsmogelijkheden en de voorwaarden. Voor het bespreken van jouw persoonlijke situatie kun je je aanmelden voor een keukentafelgesprek met een onafhankelijk adviseur van de Stichting Asbesttrein bij jou thuis. Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

Hoe kun je je aanmelden?

Je kunt je tot vrijdag 14 juni aanmelden voor de informatieavond via documenten@asbesttrein.nl. Vermeld in deze mail je naam, adres, telefoonnummer en met hoeveel personen je naar de informatieavond komt.

Meer informatie

Heb je vragen of opmerkingen over de informatieavond, over de asbesttrein of overweeg je deel te nemen? Neem dan contact op met Ruurd Woolderink, telefoonnummer (0543) 543 543 of stuur een e-mail naar asbest@winterswijk.nl.

Update 19-06-2019: De presentatie van de informatieavond is te vinden op de volgende link:

https://www.duurzaamwinterswijk.nl/informatie/bestanden/HandlerDownloadFiles.ashx?idnv=1381433 (pdf, 5 MB)

 

Informatieavond Meddo Asbesttrein
Informatieavond over de Asbesttrein in Meddo

 

1  reacties

Olivier Markestein 23-09-19 om 14:41

Update: van de aanwezigen op de informatieavond heeft ongeveer de helft zich aangemeld voor een keukentafelgesprek met een onafhankelijk adviseur. Van de gesprekken die hebben plaatsgevonden overweegt ongeveer de helft van de bewoners om mee te doen, het grootste gedeelte daarvan heeft het asbest inventarisatierapport inmiddels ontvangen. Deze bewoners zullen ook een offerte van het saneringsbedrijf ontvangen.

Duurzaam Winterswijk - De toekomst maken we samen!

Duurzaam Winterswijk op Twitter! @DuurzaamWwijk